Det finns ett mycket brett utbud av nöjen och uteliv för den partyglade i Las Palmas. På hela Gran Canaria är det livligt och fartfyllt, med fester, karnivaler och andra typer av firanden. I Playa del Inglés är det dock extra populärt att tillbringa en partykväll, då staden erbjuder ett väldigt varierat spektra av barer, discon och pubhäng och där de flesta turister brukar hamna. Det spelar ingen roll vilken veckodag man går ut – varje dag är en fest fram till småtimmarna på morgonen då man brukar tona ned partystämningen och återgå till allvaret. Dragqueens, musikanter, karnevalklädda människor till höger och vänster. Gaykulturen är väldigt stor i den här delen av Europa, vilket man inte bör förvånas av väl på plats.

Ett annat hett partyställe är Maspalomas och Yumbo köpcentrum, där det mesta händer. Vill man umgås med andra skandinavier och juniorer är CC Plaza i Playa del Inglés ett urmärkt alternativ och med goda bussförbindelser (tar cirka 1 till 1 och en halv timme att ta sig dit) är det inga svårigheter. Där finns uteställen som till exempel Zig Zag och Den glade vikingen, om man vill känna sig lite extra hemma … Klubbar värda besök är utöver dessa Pacha, ett funkigt och modernt ställe som spelar den allra senaste musiken. En mer elegant klubb är dock Chich and Dream, med sina internationella DJ’s som underhåller lokalbefolkningen och turister med häftig musik. Heaven är en klubb för främst homosexuella och The Garage Bar erbjuder livemusik och DJ’s sen nattetid i unik garagemiljö där personalen till och med bär passande kläder.

I Las Palmas är det även där fartfyllt och sambakarnevaler avlöser varandra. Det absolut bästa är att inte stanna på ett och samma ställe utan försöka ta sig runt, upptäcka, utvärdera, observera och framför allt – prova på och ha roligt! Eftersom Las Palmas är en kosmopolitisk stad är utelivet sanslöst och det går inte att dölja ens i de äldre stadsdelarna. I området El Puerto som omsluter Puerto de la Luz i Las Palmas, hålls många av de omtalade och beryktade festivalerna året runt.